Oltiin viikonloppuna Nikon veljien luona yötä Oulaisissa, Mosku oli taas omaan tapaansa onnellinen tutuista ihmisistä ja päästessään ahdistelemaan heidän 7-vuotiasta venäjäntoy urosta Allua. Allu ei oikein ole ikinä lämmennyt Moskun leikkiyrityksille ja tälläkin kerralla sai Moskua hieman käskeä rauhoittumaan ettei Alluparka kuole sydänkohtaukseen kun sen piti niin taas raivota itseään 15 kertaa isommalle koiralle.  Olen muutenkin ollut tyytyväinen Moskun hermoihin, sen kanssa on äärettömän helppo matkustaa, se kulkee nykyään tuon meidän farmarin takakontissa, sillä ei ole ikinä ollut matkapahoinvointia tai muuta vastaavaa ja aina se on häntä viuhuen lähdössä auton kyytiin. Meinasipa se kerran lähtä työkaverini kyytiinkin. Moskulla oli siis paljon nähtävää eikä se oikein malttanut yölläkään nukkua kun osa ihmisistä oli vielä hereillä, eli nyt se on aivan viimeisen päälle väsy. ;-) Toisaalta se on pienestä saakka matkustellut ja käynyt ihmisten luona kylässä eli sille luulisi olevan kaikki tuttua. Ainoa mihin se sortui nyt tuollakin kyläpaikassa niin kaikille tuntemattomille ihmisille portaikossa piti hieman äristä. Ihan vähän vaan tosin, kunhan kävi ilmoittamassa että hei nyt tuolla liikkuu taas joku !

Sain myös kuulla että Shirauksesta(Shiraus, ripaus luksusta koirallesi) tilaamani panta on valmis. Ja miten upea siitä tulikaan ! Suuret kiitokset Hannalle pannan tekemisestä, enpä malta odotella että saan tuon Moskun kaulaan ! :-) Mopalla on nyt ollut käytössä Jokke- leveä peruspanta ja nyt uusimpana hankintana tuo puolikiristävä Jokke pyöreä nahkapanta, mutta nytpä saan tämän hienouden käyttöön.

.

Mittasin Moskun eilen huvikseni, säkä näyttäis olevan jo 62cm, eli jo ihannekorkeuden ylärajoilla. Missä vaiheessa siitä on noin iso tullut ? Se alkaa muutenkin jo muistuttaa aikuista koiraa, mikä on hieman pelottavaa, eilen juuri ihastelin Mopan vauvvakuvia, kuinka pieni se on ollutkaan ! Ja nyt se on, tuollainen, iso koira. Massaa sille toivoisin lisää mutta eiköhän sekin tule ajan myötä. Vaihdettiin myös Proformancen nappula Brit Caren aktiivisen koiran nappulaan. Siinä on enemmän rasvaa ja proteiineja ja olin aika yllättynyt että Moskun vatsa tottui uuteen ruokaan näin nopeasti ! Olen siis sekoittanut 30% uutta ruokaa ja loput edellistä + lihat ja vain ekan pvän vatsa oli löysällä. Pitää siis käydä hakemassa suurempi säkki tuota Brit carea kun näyttää maistuvan muutenkin noin hyvin ! Ja sitä on helpompi saada, sitä kun myydään tuolla meidän eläinkaupassa, toisinkuin olen aina joutunut tilaamaan proformancea netin kautta. Olen myös nyt haaveillut että saataisiin isompi asunto jonne voisin ostaa kunnon ison pakastearkun vain Moskun ruokia varten niin saisi paremmin kokeiltua Barffausta. Tuo nykyinen pakkanen vetää hädintuskin 3pvän koiranlihat + omat ruoat niin näillä eväillä ei oikein Barffata.. Toki jos olisin fiksu ollut niin olisin hamstrannut lihoja parvekkeelle kun pakkaset on olleet kovia mutta eipä taas käynyt pienessä mielessä kuin vasta nyt..

Tajusin myös että Moskuhan osaa jo kaikki TOKO'n alokasluokan liikkeet ! Vielä on hiomista noissa mun käsiavuissa, pitää hioa että koira toimisi pelkillä käskyillä(tai toimiihan se, mm. liikkeestä maahan meno) mutta itse en osaa vielä tarpeeksi luottaa siihen että Moskuhan on hyvä. :-D Vaan yritän aina auttaa sitä käsiavuin. Pitäisi itselle nyt iskostaa käsiapujen pois häivytys. Nimittäin Moppa on jo 8kk, eli yli 10kk iässä se saisi osallistua Tokokilpailuihin. Nyt vanhetessaan Moskua ei enää kiinnosta niin makupalapalkkaus vaan olen pääosin pitänyt treenatessa lelua mukana. Harmittaa kun esim. seuraamisessa koira oli helppo palkata makupaloilla mutta nykyään ei edes enää juusto tunnu toimivan. Onneksi sillä on tuota saalisviettiä..