Meillä oli tänään Moskun kanssa ensimmäinen pentukurssin tapaaminen. Käveltiin koiran ja Nikon kanssa tapaamispaikalle pari km(koira kulku osan matkasta tyylikkäästi sylissä. ;-)). Onneksi sateen jälkeen ilma oli aika optimaalinen.

Ensin esiteltiin itsemme ja koiramme ja sitten harjoiteltiin toisten koirien pujottelemista niin että piti omilla eleillä ja puheella houkutella koiran huomio itseensä. Moskua nyt kiinnosti hirveästi muut koirat mutta meni se kuitenkin tosi nätisti jahka tajus että mulla oli mozarella-palasia käsi täynnä. Toinen rundi meni jo paaaljon paremmin. Oli myös hyvä huomata että muitakin pentuja kiinnosti yhtä paljon muut koirat.

Seuraava harjoitus oli luoksetulo. Tää oli meille tuttu homma ja uskalsin päästää huoletta Moskun vapaana tulemaan luokse. Se ei tässä harjoituksessa pettänyt vaan pinkoi häntä viivana pyynnöstä luo ja sai tietysti palkkion - vetolelun ja mozarellaa ! Lelua se kantoi ylpeänä ja muutkin koirat unohtui oitis.Tätäkin toistettiin kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla koira toimi hienosti.

Kolmas harjoitus oli kontakiharjoitus. Nämäkin oli tuttuja meille kun Mosku hakee niin hyvin itse kontaktia ja se katsoo silmiin vihellyksestä ja sen nimeä kutsuttaessa. Vaikka koitin pitää 'harjoitukset' lyhyina niin silti välillä tuntui mielenkiinto lopahtavan mutta kun pikkuherra sai pienen breikin niin taas maistui kontaktiharjoitukset. :-)
Lopuksi vielä annettiin koirien tutustua toisiinsa ja Mosku olisi saanut 5kk ikäisestä Jasu-sakemannista mukavan painitoverin, harmi vaan että tuo 'treeni'-paikka on lähellä kauppakeskusta ja teitä. Ehkä joku kerta sitten rauhallisemmassa ympäristössä !

Oon tosi tyytyväinen koiran suoritukseen, saatiin vetäjältä kehuja kuinka Mosku on niin reipas ja avoin ja rauhallinen pentu ! Kertoipa hän itsekin haaveilleensa holskusta, eli uskon kyllä että Easy Dogin kurssien vetäjä ymmärtää myös tulevaisuudessa holskujen kouluttamisen päälle ! :-)
Nyt on koira väsy, se vetää tuolla ansaitsemaansa possunkorvaa naamaansa ja mie voisin muokkailla parit kuvat treenistä mitä Niko napsi.