Käytiin vauvvan kanssa tänään kylällä ihmettelemässä samalla kun haettiin pakastimeen täytettä. Mosku oli hieno ! Se käveli upeasti vieressä, ei säikkynyt autoja, rollaattoria, pyöriä.. Ainoastaan ihmiset sitä kiinnostivat ja niitäkin se oli menossa tapaamaan häntä heiluen. Mamma oli kuitenkin julma ja piti koiraparkaa vierellä eikä päästänyt tutustumaan ihmisiin.. Ainoa mikä säikytti oli kulman takaa porhaltava amisaudi joka jumputti musiikkia. Muuten pikkuherra osasi kauniisti odottaa tienylityksissä ja kauniisti ylitti myös tiet vaikka autoja oli edessä ja takana.
M&M on tuossa sopivan kävelymatkan päässä ihan ydinkeskustassa niin vauvvalle teki tosiaan hyvää nähdä maailmaa muultakin kantilta kuin kotipihan keinusta. Eläinkaupassakin käynti oli pojalle vallan mieluisa kokemus; myyjätäti jaksoi pikkuvauvvaa rapsutella ja lahjoa maksanpaloilla. 
Eläinkaupasta haettiin uusi naksu kun edellinen hajosi, samoin mukaan lähti savustettu puruluu (koira kävi sitä salaa maistelemassa lattialla - olis ollut jo törkeää jättää se sinne kauppaan..) sekä tietysti raakoja lihoja. Possua, lohta, kalkkunaa, nautasikaa.. Niko joutui sahailemaan lihapötköjä kotona pienemmiksi kun meillä vielä tuo nappulan mukana menevä lihamäärä on aika pieni. 

Oon niin haaveillut että saisin tilata kunnon satsit pöperöitä vaikka lempimuonasta mutta he nyt ei tee reissuja tänne lainkaan. Onneksi M&M myy raakalihoja edes vähäisissä määrin. Saa noilla pari pakkasluukkua täyteen, ei sillä, ja palvelusta hatunnosto !

Tuo koira vaan on niin hieno, täällä on kaksi vallan ylpeää omistajaa. Hoksasin piakkoin että miksi se vähän viiveellä tottelee. Kokeilin lelulla palkkaamista ja koira oli kuin salama. Samon sillä hidastuu liikkeet kummasti kun liian useasti toistaa samaa kaavaa. Niko opetti pienelle myös paikallaoloa ja sisällä koiran voi jättää istumaan vaikka menis eri huoneeseen eikä otus hievahda. Tätä harjoitusta ollaan palkattu köydellä ja tärkeintä on että koira opiskelee hyvällä mielellä leikin ohessa. :-) Tähän mennessä se on aina korvat pystyssä mukana leikissä ja opettelutuokiot on pidetty lyhyinä ja ujutettu leikin sekaan.
Tuo ääniherkkyys sai taas tänään hyvää totuttelua. Meillä maalataan parvekkeet ja tuossa takapihalla huutaa nosturi.

Punnittiin pikkuherra tänään ensimmäistä kertaa kun investoitiin uuteen vaakaan. Vaaka näytti vaivaiset 3,6 kiloa ! Ei se liian laiha kuitenkaan ole, lihasköyhä vain. Ollaan juoksutettu poitsua nyt paljon tolla niitetyllä pellolla ja kaikkialla muuallakin että saisi reppana vähän lihaksia. Se kuitenkin syö erittäin hyvällä ruokahalulla ja paljon. Tänäänkin on mennyt kiitettävästi turvotettua nappulaa, plus jokaiseen ateriaan yli puolet raakaa possua ja piimää sekä raejuustoa. Oon hieman epävarma tuon ruokinnan suhteen, kait se on normaalia..

Mun pitää postata taas kuvia. Sain parit ihanat otokset kun vauvva oli unilla helteellä; se makasi maassa selällään joka jalka ylhäällä ja eri suuntaan sojoittaen. Sitten sillä oli se kylmä, märkä pyyhe puoliksi päällä ja kieli ulkona. Veikeä näky.